MALZEMELER (8KİŞİLİK)
- 200 gr tuzsuz tereyağ
- 200 gr toz şeker
- 5 orta boy yumurta
- 200 gr un
- 10 gr kabartma tozu
- 300-400 gr erik ikiye bölünmüş çekirdekleri çıkartılmış.
- 2 çorba kaşığı esmer şeker
- 50 gr şeker pekmezi
YAPILIŞI
- Fırını 180 dereceye açın. derin olmayan kelepçeli kek kalıbını yağlayın.
- Şeker ve tereyağını geniş bir kasede köpük kıvamına gelene kadar çırpın,yumurtaları teker teker ilave edin.homojen bir kıvam alana kadar karıştır. Unu elekten geçirin sonra karışıma yavaşça ekleyin.
- Erikleri bir fırın kabına dizin, üzerine esmer şekeri serpin, meyveler yumuşayana kadar 15 dakika pişirin.Fazla suyunu süzün.
- Pişirdiğiniz erikleri hazırladığnız turta kalıbının altına dizin.Şeker pekmezini ekleyin ve yaptığımız kek karışımını en üste yayın . 1 saat fırında pişirin turta kalıbının içinde soğumya bırakın sonra çıkarın.Turtayı erikleri ve şurubu görenecek şekilde servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder