ERİKLİ TURTA



      MALZEMELER (8KİŞİLİK)


      YAPILIŞI

  1. Fırını 180 dereceye açın. derin olmayan kelepçeli kek kalıbını yağlayın.
  2. Şeker ve tereyağını geniş bir kasede köpük kıvamına gelene kadar çırpın,yumurtaları teker teker ilave edin.homojen bir kıvam alana kadar karıştır. Unu elekten geçirin sonra karışıma yavaşça ekleyin.
  3. Erikleri bir fırın kabına dizin, üzerine esmer şekeri serpin, meyveler yumuşayana kadar 15 dakika pişirin.Fazla suyunu süzün.
  4. Pişirdiğiniz erikleri hazırladığnız turta kalıbının altına dizin.Şeker pekmezini ekleyin ve yaptığımız kek karışımını en üste yayın . 1 saat fırında pişirin turta kalıbının içinde soğumya bırakın sonra çıkarın.Turtayı erikleri ve şurubu görenecek şekilde servis edin. 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar