SOMON BALIĞI VE BEURRE BLANC


MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

  • İyi kıyılmış 2 arpacık soğan 
  • 15 gr iyice kıyılmış maydanoz
  • 150  gr lık 4 dilim somon balığı
  • Yarım limon suyu 
  • Deniz tuzu ve taze çekim karabiber

BEURRE BLANC SOSU İÇİN

  • 1 arpacık soğan iyice kıyılmış
  • 125 ml tercihen Loire bölgesi şarabı,Muscadet olabilir.
  • Yarım çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 5 gr maydanoz ince kıyılmış
  • 110 gr küp tereyağ
  • Deniz tuzu ve taze çekim karabiber

YAPILIŞI

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın
  2. Bir güveç kabının dibine  folyo yerleştirin,sırası ile soğan maydanoz dizin.üzerine somon fleto yerleştirin,limonu sıkıp tuz ve karabiber ekleyin. üstünü folyo ile kaplayın.
  3. Filetoları 15-20 dakika pişirin.
  4. Sos için: sirke,soğan,maydanoz bir tavaya koyup kaynatın orta ateşte pişirmeye bırakın.Sosun altını iyice kısıp tereyağları azar azar ilave edin.tuz ve karabiber serpin.
  5. Somon balığını,arpacık soğanları ve maydanozu ile tabaklara alın.Sosu kaşıkla balığın üzerine dökün. Yanına haşlanmış sebzeler ile servis edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar