SOMON BALIĞI VE BEURRE BLANC
- İyi kıyılmış 2 arpacık soğan
- 15 gr iyice kıyılmış maydanoz
- 150 gr lık 4 dilim somon balığı
- Yarım limon suyu
- Deniz tuzu ve taze çekim karabiber
BEURRE BLANC SOSU İÇİN
- 1 arpacık soğan iyice kıyılmış
- 125 ml tercihen Loire bölgesi şarabı,Muscadet olabilir.
- Yarım çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
- 5 gr maydanoz ince kıyılmış
- 110 gr küp tereyağ
- Deniz tuzu ve taze çekim karabiber
YAPILIŞI
- Fırını 200 dereceye ayarlayın
- Bir güveç kabının dibine folyo yerleştirin,sırası ile soğan maydanoz dizin.üzerine somon fleto yerleştirin,limonu sıkıp tuz ve karabiber ekleyin. üstünü folyo ile kaplayın.
- Filetoları 15-20 dakika pişirin.
- Sos için: sirke,soğan,maydanoz bir tavaya koyup kaynatın orta ateşte pişirmeye bırakın.Sosun altını iyice kısıp tereyağları azar azar ilave edin.tuz ve karabiber serpin.
- Somon balığını,arpacık soğanları ve maydanozu ile tabaklara alın.Sosu kaşıkla balığın üzerine dökün. Yanına haşlanmış sebzeler ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder