FIRINDA CAMEMBERT




         MALZEMELER

  • Kutusunda 250 gramlık yuvarlak Camembert 
  • 2 çorba kaşığı Calvados (elma şarabı)
  • 1 sap biberiye yaprağı
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
  • Servis için Fransız ekmeği ve salatalık sebzeler
      YAPILIŞI

  1. Camembert kutusundaki naylonu çıkartıp,peyniri kutuya geri koyun.Peyniri tepesinden çatal yardımı ile delin ve Calvados'u ordan dikkatlice döktükten sonra tuz,karabiber ve biberiyeyi ekleyin.
  2. Terbiye olması için oda sıcaklığında sekiz saat bekletin.Servis etmek istediğiniz gecenin sabahında terbiye etmaniz idealdir.
  3. Fırını 180 dereceye getirin ve peyniri 10-20 dakika fırınlayın.Ben tam ortasının iyice erimiş olmasını tercih ediyorum,öyle olduğunda beyaz kabuğu yırtılıp bir prynir akıntısı yaratabiliyorsunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar