FIRINDA CAMEMBERT
MALZEMELER
- Kutusunda 250 gramlık yuvarlak Camembert
- 2 çorba kaşığı Calvados (elma şarabı)
- 1 sap biberiye yaprağı
- Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
- Servis için Fransız ekmeği ve salatalık sebzeler
- Camembert kutusundaki naylonu çıkartıp,peyniri kutuya geri koyun.Peyniri tepesinden çatal yardımı ile delin ve Calvados'u ordan dikkatlice döktükten sonra tuz,karabiber ve biberiyeyi ekleyin.
- Terbiye olması için oda sıcaklığında sekiz saat bekletin.Servis etmek istediğiniz gecenin sabahında terbiye etmaniz idealdir.
- Fırını 180 dereceye getirin ve peyniri 10-20 dakika fırınlayın.Ben tam ortasının iyice erimiş olmasını tercih ediyorum,öyle olduğunda beyaz kabuğu yırtılıp bir prynir akıntısı yaratabiliyorsunuz.
Yorumlar
Yorum Gönder